Systersonens första födelsedag

I helgen var jag hos pappa i Rimbo och firade Oscars allra första födelsedag. Det var trevligt och födelsedagsbarnet sprang runt och socialiserade med alla.

Innan gästerna kom skulle Ida baka en tårta. Det var tänkt att den skulle se ut som en nallebjörn, men det projektet förkastades med hänvisning till svårighetsgraden i kombination med begränsad tid (vi systrar har en tendens att göra upp storartade planer som sedan får ge vika för verkligheten). Sedan skulle den likna en groda, men det satte jag stopp för när Ida duschade, för då lade jag - som var stressad och febrigt nervös eftersom gästerna skulle komma alldeles strax - på marsipantäcket, innan de runda grodögonen - som stasats ut ur en sockerkaka - lagts på. Ja, ja - till slut blev det ett glatt ansikte av tårtan i alla fall.

Farfar körde sitt ruskiga gulla-med-bebis-trick, som går ut på att han (som har skägg och ser rätt muskig ut) kommer riktigt nära och säger bu-bu-bu-wa-wa-wa. Farfar visar kärlek på sitt vis. Oscar klarade det galant.

Jag var neurotiskt ihärdig med med kameran, så till den milda grad att mina coola och fullständigt samlade yngre systrar tyckte jag blev tröttsam. Och ändå blev det inga vidare bra bilder...Födelsedagsbarnet


Jag måste säga att den inte riktigt stämmer överens med hur jag hade föreställt mig att den skulle bli. Men charmig är den ju och man kan riktigt se hur moderskärleken knådats in i marsipanen och sockerpastan.


Kolla Moster Elins tittut


Lite presenter


Vi har alla bestämt oss för att vår lilla älskling är musikalisk och därför fick han ett häftigt trumset av pappa och en cylofon av mig och Fredrik.


Härlig bild på fridfull familjesituation. Pappa kittlar dottersonen, under kärleksfull betraktan av den ena Mostern. Barnets föräldrar vilar utslagna i bakgrunden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0