Tyvärr

Igår såg jag Uppdrag granskning, eller UG som Janne J, lite hybriskt, kallar det. FN, UD, JO - många betydelsefulla samhällsinstanser heter sina initialer - nu också UG. "UG - den sista kontrollfunktionen, den lilla människans yttersta skyddsnät - your saviour in the nöd". Kanske är det sant - massmedia brukar ju kallas Den tredje makten (vilka de andra två är har jag ingen aning om, ha ha).

Till saken. I gårdagens avsnitt visades ett reportage om förlösta kvinnor som, på grund av okunskap och nonchalans inom förlossningsvården, tyvärr spruckit från slidan hela vägen till daimkrysset. Följderna av denna skada verkar tyvärr vara fruktansvärt fyskskt och psykiskt smärtsamma för de drabbade. Kvinnors specifika medicinska åkommor är tyvärr ingen prioritet inom sjukvården direkt och de stackars kvinnor som tyvärr fått sina underliv totaldemolerade till följd av brister i kunskap och rutiner omkring hur ett barn skall födas fram på mest skonsamma sätt, blir avfärdade med att de inte ska klaga så mycket. 

Vilken tur att deras män, som kanske förvägras sexuellt umgänge med anledning av den genitala situationen, har möjlighet att hitta en annan kvinna att förlusta sig med. Annat vore det om detta var ett problem som, om än indirekt, drabbade karlar. Då skulle det lyftas upp - barnmorskor, sköterskor och läkare skulle utbildas och rutiner skulle ändras i ett nafs.

Inom sjukvården förhåller det sig så att personer med externt känsorgan får all tillbörlig hjälp de behöver när de drabbats av sjukdomar eller skador, medan den andra halvan av befolkningen, vars medicinska problematik och symtom avviker från det normala, tyvärr blir avfärdade som överkänsliga och gnälliga och hänvisas till värktabletter och döden i värsta fall. Tyvärr. Vet du, när jag tänker på det här, då blir jag verkligen ASFÖRBANNAD!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0